Τι να προσέξουμε πριν αγοράσουμε το παιδικό καρότσι; - The customerz
Κορότσι για μωρό

Τι να προσέξουμε πριν αγοράσουμε το παιδικό καρότσι;

Το παιδικό καρότσι είναι ένα πολύ βασικό κομμάτι για το μωρό και τον γονιό για ένα πολύ μεγάλο διάστημα. Οι επιλογές πλέον είναι πάρα πολλές και αυτό σίγουρα δημιουργεί ένα επιπλέον άγχος. Θα πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες των γονιών και φυσικά να είναι ασφαλές και άνετο στο μωρό.

Τα παιδικά καροτσάκια διαφοροποιούνται ως προς την ποιότητα, τα υλικά, το βάρος και ως προς τον τρόπο χρήσης και τις λειτουργίες τους.

Είδη Καροτσιού

Τα είδη καροτσιού είναι πολλά, τα βασικά όμως είναι 3. Είναι το καρότσι περιπάτου, το καρότσι διδύμων και τα καρότσια με 3 ρόδες.

Τι να προσέξουμε πριν αγοράσουμε το παιδικό καρότσι; 1
Καρότσι περιπάτου

Καρότσι περιπάτου

Το καρότσι περιπάτου είναι το πιο διαδεδομένο είδος καροτσιού και χωρίζετε σε πολλές κατηγορίες διαφορετικά μεγέθη και τιμές. Τα κλασικά καρότσια μπορεί να είναι πτυσσόμενα ή να κλείνουν σαν βιβλίο (κλείσιμο book) για να μας διευκολύνουν στη μεταφορά, ενώ κάποια είναι ακόμη πιο εύχρηστα καθώς κλείνουν με το ένα χέρι.

Τα κλασικά καρότσια διαφοροποιούνται ως προς το χρώμα του σκελετού και την ποιότητα στο κάθισμα, ενώ πολλά επιδέχονται αλλαγή των υφασμάτων, καθώς οι εταιρείες προσφέρουν ανταλλακτικά σετ, δίνοντας μας τη δυνατότητα να το ανανεώσουμε. Το κλασικό καρότσι διαθέτει τέντα και αποθηκευτικό χώρο και επίσης, αρκετά συχνά διαθέτει τσάντα-αλλαξιέρα, ποδόσακο και αδιάβροχο κάλυμμα. Τα επιπλέον αξεσουάρ, όπως για παράδειγμα το υπόστρωμα, μπορούμε να τα αναζητήσουμε ξεχωριστά.

Επιπλέον σε αυτή τη κατηγορία καροτσιού, ανήκουν και τα πολυκαρότσια.

Τα πολυκαρότσια αποτελούν συνδυασμό προϊόντων, με κύριο στέλεχος το κλασικό καρότσι και δευτερεύοντα το κάθισμα αυτοκινήτου, το port bebe και τα αξεσουάρ. Πάνω στο σκελετό του καροτσιού μπορούμε να εφαρμόσουμε το κάθισμα αυτοκινήτου, το οποίο είναι συνήθως για τα πρώτα χρόνια του μωρού, το port bebe που είναι για τους πρώτους μήνες και το κάθισμα του καροτσιού. Τα πολυκαρότσια διακρίνονται σε 2 κατηγορίες βάσει των προϊόντων που περιλαμβάνουν: τα καρότσια 2-σε-1 και τα καρότσια 3-σε-1.

Καρότσι διδύμων

Τι να προσέξουμε πριν αγοράσουμε το παιδικό καρότσι; 2

Τα καρότσια διδύμων, είναι μια ξεχωριστή κατηγορία και φυσικά μπορούμε να καταλάβουμε τον λόγο τους. Δεν είναι λίγοι οι γονείς που επιλέγουν ένα τέτοιο καρότσι για τα διδυμάκια τους. Αυτό πάλι συνεχίζει να είναι στην εικόνα του καθενός. Βάσει ερευνών, το 33% των γονιών επιλέγουν να αγοράσουν δύο διαφορετικά καρότσια για τα δίδυμα μωρά τους. Ο λόγος είναι ότι θέλουν να πηγαίνουν βόλτα και οι δύο γονείς και ο καθένας να έχει το ένα μωρό.

Καρότσι με 3 ρόδες

Τι να προσέξουμε πριν αγοράσουμε το παιδικό καρότσι; 3

Η πιο εύκολη οδήγηση στην πόλη, γίνεται με τρίροδα καρότσια! Ανεβαίνουν κάθε πεζοδρόμιο, είναι ευέλικτα και ρυθμίζονται ως προς τη θέση και μωρού και το ύψος. Τα περισσότερα καρότσια με τρεις ρόδες γίνονται και πορτ μπεμπέ όταν τα χρειάζεστε, χαρίζοντας περισσότερη ευελιξία. Μεταφέρονται πανεύκολα και κλείνουν με μία κίνηση. Δείτε την επώνυμη ποικιλία μας και επιλέξτε.

Σημαντικά χαρακτηριστικά καροτσιού

Τα πρώτα βασικά χαρακτηριστικά είναι η ηλικία από την οποία θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το καροτσάκι, με πιο συνηθισμένο διαχωρισμό στα περισσότερα καρότσια το αν προορίζεται για νεογέννητο ή από 6 μηνών. Επίσης, είναι σκόπιμο να ελέγξουμε τις διαστάσεις του καροτσιού όταν είναι ανοιχτό, για να αντιληφθούμε τον όγκο του σε σχέση με τη μεταφορά του μέσα σε ασανσέρ ή τη χρήση του μέσα στο σπίτι.

Σημαντικές, επίσης, είναι οι διαστάσεις του καροτσιού όταν κλείνει, ώστε να ελέγξουμε εάν χωράει άνετα στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου μας, καθώς θα αποτελεί βασικό εξοπλισμό για τις βόλτες με το μωρό.

Πρέπει, επίσης, να λάβουμε υπόψη το βάρος του καροτσιού, κάτι που είναι κρίσιμης σημασίας για μια μητέρα που βάζει μόνη της το καρότσι στο αυτοκίνητο, όπως επίσης, και κατά τη διάρκεια χρήσης, όπου θα χρειαστεί να σπρώξει το καρότσι μαζί με το βάρος του μωρού ή να το ανεβάσει σε σκάλες. Αυτό που είναι εξαιρετικά σημαντικό είναι να προσέξουμε την πιστοποίηση που διαθέτει το παιδικό καρότσι. Το καλύτερο θα ήταν να πληροί τις προδιαγραφές Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για αρκετά χρόνια το καρότσι θα αποτελεί το κύριο μέσο μετακίνησης του μωρού μας. Τους πρώτους μήνες το βρέφος βλέπει εμάς, για αυτό συνήθως τα συστήματα μεταφοράς περιλαμβάνουν αποσπώμενα καθίσματα, port bebe και καθίσματα αυτοκινήτου που γυρνάνε, ώστε να “βλέπουν” προς την κατεύθυνση του γονιού.

Να αγοράσω απο το internet ή απο φυσικό κατάστημα;

Εμείς διαθέτουμε μόνο ηλεκτρονική παρουσία, και μπορείτε να βρείτε μια ποικιλία για το παιδί σας με πάνω απο 2.000 προϊόντα συμπεριλαμβανομένου και της κατηγορίας παιδικό καρότσι.

Πολλοί είναι όμως οι γονείς που θέλουν πριν αγοράσουν ένα προϊόν, να το πιάσουν στα χέρια τους για να νιώσουν την ποιότητα κατασκευής του.

Φυσικά και αυτό δεν είναι λάθος. Και απο ότι καταλαβαίνουμε, το συγκεκριμένο ερώτημα είναι καθαρά υποκειμενικό.

Ένα απο τα πιο αξιόλογα καταστήματα, με φυσική παρουσία με το οποίο συνεργαζόμαστε και εμείς, είναι η Boutique Bebe by Kalesi.