Ο Firefox θα σας προειδοποιεί αν χρησιμοποιείτε κωδικούς που έχουν χακαριστεί - The customerz
firefox

Ο Firefox θα σας προειδοποιεί αν χρησιμοποιείτε κωδικούς που έχουν χακαριστεί

Το ιδανικό θα ήταν να χρησιμοποιείτε διαφορετικούς και περίπλοκους κωδικούς για κάθε λογαριασμό που έχετε ξεχωριστά. Στην πραγματικότητα όμως αυτό είναι αδύνατον και τις περισσότερες φορές καταφεύγουμε σε δυο-τρία αγαπημένα passwords τα οποία χρησιμοποιούμε ξανά και ξανά.

Για να μειώσει το ρίσκο παραβίασης, το τελευταίο update του Firefox έρχεται με βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας όσον αφορά τα passwords. Πλέον, θα μπορεί να εντοπίζει πότε ένα password που χρησιμοποιείτε έχει αποτελέσει μέρος διαρροής ή αν χρησιμοποιείτε password που είναι ίδιο με κάποια προσπάθεια παραβίασης.


Περισσότερα απο 3.500 προϊόντα για το σπίτι σας!

Πατήστε στο link για να δείτε τα προϊόντα μας

Ο Firefox θα σας προειδοποιεί αν χρησιμοποιείτε κωδικούς που έχουν χακαριστεί 1
Ο Firefox θα σας προειδοποιεί αν χρησιμοποιείτε κωδικούς που έχουν χακαριστεί 2

Για παράδειγμα αν χρησιμοποιείτε το “123456” για password και αυτό το password χρησιμοποιείται και από κάποιον άλλον που έχει το ίδιο password σε ένα website το οποίο έχει παραβιαστεί, τότε θα ενημερωθείτε για να το αλλάξετε. Και αυτό διότι είναι πιο εύκολο να βρει κάποιος το username του χρήστη -όπου συνήθως είναι το mail του- παρά το password του.

Ο Firefox θα σας προειδοποιεί αν χρησιμοποιείτε κωδικούς που έχουν χακαριστεί 3

Επίσης η Mozilla καθησυχάζει τους χρήστες λέγοντας πως ο Firefox δε γνωρίζει πραγματικά το password σας, αλλά απλά ελέγχει τα κρυπτογραφημένα passwords σας με μία βάση γνωστών παραβιασμένων sites και λογαριασμών. Τέλος, προσφέρει την επιλογή δημιουργίας αυτόματων passwords μέσω του Firefox Lockwise.

Ο Firefox θα σας προειδοποιεί αν χρησιμοποιείτε κωδικούς που έχουν χακαριστεί 4

Το είδαμε