Η Google εγκαινιάζει το Keen, τον αντίπαλο του Pinterest - The customerz
Keen Google

Η Google εγκαινιάζει το Keen, τον αντίπαλο του Pinterest

Σκοπός είναι να ενεργήσει ως «σπίτι για τα μακροπρόθεσμα ενδιαφέροντά σας» κι ως ένας τρόπος «να μοιραστείτε το πάθος σας με τον κόσμο».

To Pinterest, το εργαλείο δημιουργίας οπτικών σελιδοδεικτών, το οποίο βοηθά στο να ανακαλύπτετε και να αποθηκεύετε δημιουργικές ιδέες και εικόνες, έχει έναν νέο ανταγωνιστή, προερχόμενος από μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο. Η Google ξεκινά έναν αντίπαλο σε πειραματικό στάδιο που ονομάζεται Keen.

Το Keen αναπτύχθηκε από το εργαστήριο πειραματικών προϊόντων Area 120 της Google. Τον Απρίλιο, η Google απέσυρε ένα κοινωνικό δίκτυο που ονομαζόταν Shoelace, το οποίο αναπτύχθηκε επίσης από το Area 120, αλλά απέτυχε να επιβιώσει με την τρέχουσα υγειονομική κρίση. Τώρα, το εργαστήριο προσπαθεί ξανά με ξεκάθαρο στόχο του το Pinterest.

Το Keen αναπτύχθηκε από τον Adams μαζί με άλλους τέσσερις συναδέλφους του από το Area 120, καθώς και σε στενή συνεργασία με την ομάδα People and AI Research (PAIR) της Google. Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Keen, η υπηρεσία λειτουργεί αξιοποιώντας το ευρετήριο της Αναζήτησης Google σε συνδυασμό με τα σχόλια των χρηστών «για να παρέχει εξατομικευμένες προτάσεις που βελτιώνονται με την πάροδο του χρόνου και βοηθούν στην επέκταση των ενδιαφερόντων σας». Είναι ένας τρόπος να δοθεί στους χρήστες περισσότερος έλεγχος στα προτεινόμενά τους.

Ο Adams ζητά από τους χρήστες να εγγραφούν, να αρχίσουν να αυξάνουν τα ενδιαφέροντά τους και, στη συνέχεια, να χρησιμοποιήσουν τη φόρμα σχολίων, ώστε η ομάδα να «το βελτιώνει». Ας ελπίσουμε ότι θα αποδειχθεί πιο δημοφιλές από το Shoelace και θα διαρκέσει περισσότερο.

Το είδαμε