Δείτε πως μπορείτε να σταματήσετε το Facebook να σας παρακολουθεί εκτός Facebook - The customerz
facebook

Δείτε πως μπορείτε να σταματήσετε το Facebook να σας παρακολουθεί εκτός Facebook

Νέο εργαλείο επιτρέπει τον απόλυτο έλεγχο για τις εκτός Facebook δραστηριότητες

Τα δεδομένα που συλλέγει για τον καθένα μας το Facebook σίγουρα είναι πολλά για να μας προσφέρει διαφημίσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα μας. Ωστόσο έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο αφού οι δραστηριότητές σας εκτός Facebook – όπως όταν επισκέπτεστε ένα website για αγορές – καταγράφονται και πάλι από το Facebook.

Θέλοντας λοιπόν να δώσει μεγαλύτερο έλεγχο στο χρήστη όσον αφορά τα δεδομένα του, το Facebook εισήγαγε ένα νέο εργαλείο το οποίο σας επιτρέπει να ελέγξετε και να διαγράψετε, το ιστορικό των δεδομένων που έχουν αποθηκευτεί στο Facebook από εφαρμογές και υπηρεσίες εκτός Facebook.

Δείτε πως μπορείτε να σταματήσετε το Facebook να σας παρακολουθεί εκτός Facebook 1

Όπως βλέπετε και στην εικόνα παραπάνω, μπορείτε να βρείτε όλες τις υπηρεσίες που παρακολουθούν τη δραστηριότητά σας εκτός Facebook και στέλνουν τα δεδομένα τους στο Facebook. Από εκεί έχετε μερικές επιλογές. Μπορείτε να κατεβάσετε τις πληροφορίες, να διαγράψετε το ιστορικό σας, ακόμα και να απενεργοποιήσετε τη μελλοντική δραστηριότητα από το να στέλνεται στο Facebook.


Διαβάστε επίσης: Facebook: Dark mode και στην Ελλάδα (φωτ.)


Ωστόσο σημειώστε πως αν το απενεργοποιήσετε, θα αποσυνδεθείτε από εφαρμογές και υπηρεσίες με τις οποίες συνδεθήκατε μέσω Facebook.

Δείτε πως μπορείτε να σταματήσετε το Facebook να σας παρακολουθεί εκτός Facebook 2

Το Off-Facebook Activity (Δραστηριότητα εκτός Facebook) μπορείτε να το βρείτε μέσα από τις Ρυθμίσεις και Απόρρητο > Ρυθμίσεις > Οι πληροφορίες σας στο Facebook > Δραστηριότητα εκτός Facebook, ή μπορείτε να επιλέξετε αυτό εδώ το link.

Το Off-Facebook Activity σηματοδοτεί ένα νέο επίπεδο διαφάνειας και ελέγχου. Εργαζόμαστε για αυτό εδώ και καιρό επειδή έπρεπε να δημιουργήσουμε από την αρχή κάποια συστήματά μας για να το κάνουμε εφικτό. – Mark Zuckerberg

Το είδαμε